بلبرینگ نورد یک قطعه ماشینی پرکاربرد است. بلبرینگ نورد برای ایجاد امکان چرخش در بسیاری از ماشین های مختلف مانند دوچرخه، ماشین، موتور الکتریکی، توربین هواپیما، آسیاب و غیره استفاده می شود.
مزیت اصلی بلبرینگ نورد کم بودن اصطکاک آن است. زیرا مقاومت در برابر حرکت فقط توسط اصطکاک غلتشی ایجاد می شود که معمولاً بسیار کمتر از اصطکاک لغزشی است. طراحی بلبرینگ های غلتشی قابلیت اطمینان آنها را تضمین می کند و در عین حال تأثیر تغییرات سرعت، دما، بار و شرایط روانکاری را کاهش می دهد.
در عین حال، تعمیر و نگهداری مورد نیاز برای بلبرینگ نورد معمولاً در مقایسه با انواع دیگر بلبرینگ ها بسیار آسان تر است. همه این ویژگی ها همراه با در دسترس بودن و کارایی بلبرینگ ها به استفاده گسترده از بلبرینگ نورد در کاربردهای مختلف کمک می کند.
فرآیند تطبیق یک بلبرینگ نورد خاص و الزامات کاربردی از جمله بار، ناهماهنگی، سرعت و گشتاور است. بلبرینگ نورد بار را از طریق تماس موجود بین عناصر نورد و مسیر حرکت ساچمه تحمل می کند. در طول چرخش، حرکت یک رولر نسبت به مسیر دیگر رخ می دهد.
به طور کلی، بلبرینگ صنعتی از یک رولر داخلی، مسیر بیرونی، عناصر غلتشی و معمولاً یک قفسه تشکیل شده است که در شکل زیر نشان داده شده است. قفسه باید فاصله مناسبی را بین عناصر نورد حفظ کند تا با یکدیگر تماس پیدا نکنند.
حتما بخوانید: بلبرینگ نورد چیست و چه کاربردی دارد؟
بلبرینگ های غلتشی به اشکال مختلف وجود دارند که هر کدام دارای مجموعه ای از ویژگی های منحصر به فرد هستند. مناسب بودن یک بلبرینگ نورد برای یک عملیات خاص بر اساس تطابق بین این ویژگی ها و الزامات عملیات است.
در چنین شرایطی، در نظر گرفتن عوامل خاصی هنگام انتخاب مناسب ترین نوع بلبرینگ ضروری است. موارد زیر عوامل کلیدی برای انتخاب بهینه بلبرینگ هستند:
بلبرینگ نورد را میتوان به روشهای مختلفی طبقهبندی کرد. به عنوان مثال بر اساس جهت بار حملشده، هندسه غلتک، یا بر اساس ویژگی خاصی از بلبرینگ. با این حال، رایج ترین طبقه بندی بر اساس هندسه عناصر نورد است:
رایج ترین نوع بلبرینگ است. عناصر غلتشی آنها به شکل توپ هستند (شکل بالا را ببینید). سطح تماس در این مورد نسبتاً کم است و در نتیجه این بلبرینگ ها در سرعت های چرخش بالا کاملاً کارآمد هستند و کمترین گشتاور اصطکاک را نشان می دهند. علاوه بر این، تولید آنها بسیار ارزان است. با این حال، نقطه ضعف یک بلبرینگ، ظرفیت حمل بار محدود آن است، به ویژه در جهت شعاعی.
رولبرینگ های استوانه ای حاوی رولرهای استوانه ای هستند. در این مورد، سطح تماس بین رولر و مسیر حرکت ساچمه در مقایسه با بلبرینگ بزرگتر است. این امر باعث می شود که این نوع بلبرینگ ها در ظرفیت تحمل بار شعاعی بهتر از سایر انواع بلبرینگ ها عمل کنند.
هندسه غلتکی ساده، تحمل تولید محکمی را امکان پذیر می کند و رولرها معمولاً در لبه ها قرار می گیرند تا تنش های لبه انتهای رولر را کاهش دهند. علاوه بر این، دارای گشتاور اصطکاک نسبتا کم و قابلیت سرعت متوسط هستند. در عین حال، عملکرد آنها نسبت به ناهماهنگی کاملاً حساس است و در صورت ضعیف بودن تراز به سرعت فرسوده می شوند.
با توجه به رولبرینگ مخروطی، این نوع از غلتک های هندسی دارای رولرهای مخروطی به عنوان عناصر نورد هستند. مانند رولبرینگ های استوانه ای، آنها همچنین تماس نسبتاً زیادی با مسیرهای حرکت ساچمه دارند و توسط یک فلنج رانش در انتهای رولر بزرگ هدایت می شوند. از نظر ظرفیت تحمل بار، این رولرها بارهای سنگین را در جهت محوری یا شعاعی تحمل می کنند.
این باعث می شود که آنها دارای بالاترین ظرفیت حمل بار ترکیبی باشند. قابل ذکر است که طراحی این رولرها نیازمند ماشینکاری غلتکهای بزرگ و بدنه غلتکی است که در نتیجه آنها را به گرانترین بلبرینگ برای تولید تبدیل میکند، اما از نظر دوام و مقاومت در برابر خستگی کاملاً سودمند است.
با حرکت به سمت رولبرینگ های کروی، این نوع از بلبرینگ ها از غلتک های بشکه ای شکل دو ردیفه به عنوان عناصر نورد استفاده می کنند. طراحی استاندارد این غلتکها شعاع غلتکی را فرض میکند که نزدیک به شعاع انحنای مسیر بیرونی است. این هندسه یک تماس بیضوی دراز و عمدتاً کوتاه با هر دو مسیر مسابقه را در نظر می گیرد. توانایی آنها برای تحمل بارهای محوری و شعاعی ترکیبی یا بارهای شعاعی بالاتر از حد متوسط است و این بلبرینگ ها بادوام هستند، در برابر خستگی بسیار مقاوم و نسبتاً در برابر ناهماهنگی متحمل هستند. در عین حال، به دلیل بیشترین گشتاور اصطکاک، برای کاربردهای با سرعت بالا نامناسب هستند.
در نهایت، رولبرینگ سوزنی دارای عناصر غلتشی هستند که بلند و استوانه ای اند. آنها منجر به تماس های طولانی با مسیر حرکت ساچمه می شوند که مشابه با رولبرینگ های استوانه ای است. با این حال، به دلیل طول، تحمل کمی در برابر ناهماهنگی و افزایش خطر لغزش غلتک دارند.
در نتیجه، این نوع بلبرینگ های هندسی غلتکی دارای گشتاور اصطکاکی بالا و کمترین سرعت محدود کننده هستند. رولبرینگ های سوزنی نیز در حمل بارهای محوری و شعاعی ترکیبی کاملاً مضر هستند. با این حال، آنها دارای یک ویژگی جذاب تراکم هستند. زیرا حجم مورد نیاز برای نصب آنها نسبتاً کم است و مهمتر از همه، هزینه ساخت آنها پایین است و آنها را مقرون به صرفه می کند.
بیشتر بدانید: رولبرینگ سوزنی چیست؟ کاربردهای آن
انتخاب یک بلبرینگ مناسب برای یک کاربرد خاص مستلزم در نظر گرفتن ویژگی های بلبرینگ و الزامات کاربردی است که باید برآورده شوند. چندین ویژگی انواع بلبرینگ ها را متمایز می کند از جمله شرایط بارگذاری، سرعت، گشتاور بلبرینگ، تحمل ناهماهنگی و ….
امروزه، سازندگان بلبرینگ ابزارهای آنلاین را برای انتخاب یک بلبرینگ مناسب برای یک کاربرد خاص در اختیار کاربران قرار می دهند. نمونه ای از چنین ابزاری باهر360 است. این سایت یک راه بسیار ساده و سریع برای گرفتن بلبرینگ مناسب برای استفاده مشخص است.
ویژگی های بلبرینگ نورد آنها را برای کاربردهای خاص مناسب می کند. برای مثال، رولبرینگهای استوانهای در کارخانههای نورد، دوکهای ماشین ابزار و موتورهای الکتریکی متوسط تا سنگین محبوب هستند. ظرفیت حمل بار شعاعی بالا، دقت، سختی، پشتیبانی بالا، قابلیت سرعت بالا در میان سایر موارد، آنها را برای چنین کاربردهایی مناسب می کند.
بلبرینگ در موتورهای وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می شود که در آن بار معمولاً ترکیبی یا شعاعی و نسبتاً کم است. در حالی که محدوده سرعت نسبتاً وسیع است و به سطوح بسیار بالایی می رسد. بلبرینگ ها همچنین در گیربکس های سبک، رولرهای نوار نقاله و وسایل نقلیه کوچک یافت می شود. جنبه های مهم برای انتخاب شامل بار سبک، ظرفیت حمل بار دوگانه و هزینه کم است.
رولبرینگ های مخروطی انتخاب بهتری برای بلبرینگهایی هستند که بارهای محوری و شعاعی ترکیبی و همچنین بار زیاد را پشتیبانی میکنند. در نتیجه، آنها در چرخ های وسایل نقلیه خارج از جاده، اتومبیل های سواری، گیربکس های درایوهای دریایی، چرخ های فرود هواپیما، ماشین های چاپ، سایر سیستم های انتقال و دوک های ماشین ابزار استفاده می شوند.
عوامل خاصی مانند ظرفیت حمل بار سنگین و توانایی تنظیم که دقت و سختی را تسهیل می کند باید در طول فرآیند انتخاب در نظر گرفته شود.
رولبرینگ های کروی در آسیاب های بادی، کارخانه های نورد، کارخانه های کاغذ، گیربکس های صنعتی بزرگ و… استفاده می شوند. آنها توانایی ناهماهنگی کارآمد و ظرفیت حمل بار شعاعی سنگین دارند.
در نهایت، رولر سوزنی به دلیل فشرده بودن و مقرون به صرفه بودن، در گیربکس های خودرو استفاده می شود. برخی از سازندگان گیربکس و پمپ های صنعتی نیز از آنها استفاده می کنند.
طراحی سایت و سئو وب رمز
دیدگاهتان را بنویسید